De bästa cykeldestinationerna i Europa

Om du inte åker på ett organiserat läger kan du lika enkelt ordna en privat träningsresa åt dig själv. Välj bara destination, boka boende, packa cykeln och åk. Funderar du på att boka en träningsresa som cyklist finns det massor av spännande destinationer för dig i Europa.

Franska och italienska alperna

Den klassiska destinationen för varje cyklist som vill bemästra backar – oavsett hur långa. Här får du dessutom fantastiska vyer och kan passa på att prova på några av de klassiska sträckorna från Giro d’Italia och Tour de France, exempelvis Passo dello Stelvio och Alpe d’Huez. Om du väljer att åka till Frankrike eller Italien är en smaksak; den italienska sidan tenderar dock att vara lite billigare. Många anser att man får den absolut mest storslagna upplevelsen i Dolomiterna.

Mallorca

Den spanska ön är något av ett cyklistmecka och även om du åker ensam kommer du garanterat inte vara ensam ute på vägarna – här ser du lycka på gatorna från morgon till kväll. Ett milt klimat, många soldagar och bra asfalt är bara några av de saker som gör Mallorca till ett så populärt resmål för cyklister. Dessutom är landskapet väldigt vackert med magiska utsikter över hav och berg och det finns också många trevliga cykelvänliga caféer längs vägarna. Det finns även här några klassiska sträckor som är väl värda att prova, exempelvis Sa Calobra.

Kanarieöarna

Ögruppen har blivit alltmer populär bland cyklister på senare år. Här finns gott om berg och ett kargt landskap som också är mycket vackert. Klimatet är också mycket bra med svenska mått mätt. Dessutom är valmöjligheterna stora – alla öarna erbjuder något särskilt. Enklast är att ta sig till Gran Canaria, men också Teneriffa, Lanzarote och Fuerteventura erbjuder bra cykling och bra tillgänglighet. Fuerteventura är känt för att vara blåsigt och kan alltså vara ett bra val för den som vill pusha sig extra hårt.