CykelVasaläger med Emil Lindgren 28 april till 1 maj 2016

Gruppbild-uppstart-2015

Ladda ner produktblad (pdf) med all information.

Mountainbikeinspiratören Emil Lindgren bjuder tillsammans med 2013 års CykelVasa-vinnare Fredrik Ericsson in till träningsläger i Falun den 28 april till 1 maj 2016. Lägret vänder sig till dig som planerar att köra CykelVasan eller Långloppscupen, oavsett om du är nybörjare eller elitmotionär.

Eventbrite - Uppstartsläger MTB 28 april till 1 maj 2016

Träningen fokuserar på att komma igång efter vintern och att öva upp de tekniska färdigheter som behövs för att cykla mountainbike snabbt, säkert och snyggt. Det blir även någon längre tur och alla brukar vara härligt trötta i slutet av varje träningsdag.

Träningen sker i grupper efter teknisk- och fysisk nivå. Varje grupp har för det mesta sin egen ledare, medan Emil kommer att cykla tillsammans med alla grupper.

 1. Nybörjare – Lugn
 2. Nybörjare – Snabb
 3. Medel – Lugn
 4. Medel – Snabb
 5. Avancerad – Lugn
 6. Avancerad – Snabb

Boende sker på Scandic Hotell Lugnet där vi har cykelförvaring, samlingslokal och en trivsam bar att umgås i på kvällarna. Varje dag när du kommer tillbaka från träningen väntar en maffig buffé på hotellet. Området kring Falun är ett av Sveriges bästa för mountainbikecykling och vi kommer bl.a. cykla på Biking Dalarnas leder. Här finns allt från mycket lättåkta grusvägar och stora grus- och gräsytor för teknikövningar till tuffa backar och handbyggda MTB-leder med hopp. På det här lägret får du chansen att i lugn och ro finslipa formen i vacker natur under ledning av några av Sveriges bästa MTB-tränare.

Preliminärt program

Torsdag (28/4)

Incheckning,välkomstmöte och middag med någon aktivitet.

Fredag (29/4) och lördag (30/4)

Träning med fokus på teknik både på förmiddag och eftermiddag. Kvällarna ägnar vi åt föreläsningar, aktiviteter och trevligt umgänge.

Söndag (1/5)

Teknikträning eller distanspass i klassisk MTB-terräng och sedan avslutning med lunch.

Detta ingår

 • Del i dubbelrum på Scandic Hotell Lugnet i 3 nätter (+1000kr för enkelrum)
 • Helpension från middag torsdag kväll till lunch på söndag
 • Sportdryck och tilltugg under träningspassen
 • Ledarledda träningspass
 • Föreläsningar om träning, kost och andra förberedelser inför mountainbikelopp

Eventbrite - Uppstartsläger MTB 28 april till 1 maj 2016

Anmälan och betalning av anmälningsavgiften på 300kr sker via Eventbrite. Resterande belopp, 4295kr för del i dubbelrum och 5295kr för enkelrum, betalas på plats eller via faktura efter lägret.

OBS! Om ni är minst 5 personer som anmäler er tillsammans som en grupp får samtliga i gruppen 5% rabatt på lägrets slutpris. Ni kan ange att det är en grupp-bokning i samband med anmälan.

Frågor skickas till info@jofresport.se. Mer information skickas ut per e-post i samband med anmälan.

Kammarkollegiet banner

För de som inte träffat eller känner till Emil sedan tidigare, så här presenteras han av sitt tidigare proffslag.

Runt Falun finns terräng för alla typer av cyklister. Stigarna från Lugnet i videoklippet nedan är byggda av Falu Stigcyklister med målet att erbjuda så mycket cykelglädje det går att pressa ur terrängen och att i princip vem som helst ska kunna cykla dem så länge man sitter på en mountainbike.

Citat från tidigare deltagare

”Hög klass på ledarna och hela upplägget.”

”Helt makalös miljö att cykla i. Ändå hade jag varit dit i höstas och rekat.”

”Oj vad jag lärt mig saker. Hade bara cyklat en säsong MTB innan, och det här var kanon.”

”Lägret var perfekt för mig. Tycker att alla aktiviteter var givande. Ni och inte minst Emil är verkligen ambassadörer för MTB sporten med er positiva och ändå ödmjuka attityd. Ett exempel var när Emil hjälpte min kompis att sätt på SPD fästena på hans skor. Då vill man verkligen hjälpa till och möta andra på den nivå de är utan några som helst divafasoner.”

”Vet att tekniken är min svaga sida, och att det är den jag behöver fila på. Trevligt med inslag av ”tävling” på passen. (startträning, intervaller). Distanspasset var ett bra pass o ha som avslutning. Farten stegrades allteftersom och man var rätt ”go” i benen när vi hade klättrat uppför ”hopptornsbacken” som avslutning.”

”En applåd från oss deltagare som ”tack!” till er anordnare vid lägrets avslut.”

”Det var ett toppenläger, kommer gärna tillbaks. Allt fanns till och med mekhjälp på plats :)”

Eventbrite - Uppstartsläger MTB 28 april till 1 maj 2016